Spoonful of Blues

Spoonful of Blues kommer fra bluesbyen Notodden og har med sine fengende låter og rocka bluesuttrykk etablert seg som et av Norges mest populære bluesband. Det ettertraktede bandet turnerer norske bluesklubber og festivaler for fulle hus, og de spiller stadig oftere internasjonalt med økende oppmerksomhet. Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Polen og USA står årlig på turneplanen, og bandet står bak plateinnspillinger som blir lovprist på begge sider av Atlanteren

Spoonful of Blues opplevde stor suksess da de opptrådte på Tampa Bay Blues Festival i Florida sommeren 2019. Det sammen gjentok seg da bandet tok Suwalki Blues Festival i Polen med storm sommeren 2022. Spoonful of Blues slipper nytt album før sommeren, og de to første singlene fra plata «Rollercoaster Ride to Hell» og «Hellraiser» har fått gode kritikker og mye radiospilling på radiostasjoner både i Europa og USA.

Det er nå to tiår siden bandet debuterte med sin første plate Three Car Garage. Siden den gang har de gitt ut flere plater og skaffet seg et stort og entusiastisk publikum gjennom sine energifylte konserter. Med en sterk låtkatalog av originalvare og med Morten Omlid og Jostein Forsberg som kapteiner på skuta, er Spoonful Of Blues garantister for topp stemning i enhver sammenheng. Nå vil Notoddenbandet ha nye låter og et topptrimmet show å turnere med når pandemien er over.

Foruten deres egne kritikerroste plateutgivelser har Notoddenguttene vært involvert i tre album som har fått oppmerksomhet under Blues Music Awards i USA. Spoonful of Blues kan som eneste norske band smykke seg med å ha vunnet amerikanske Blues Music Awards i kategorien «Traditional Blues Album of the Year». Det skjedde med albumet «Chikadelic» som de spilte inn i Juke Joint Studio på Notodden sammen med Mississippi-artisten James «Super Chikan» Johnson. Bandet backet også opp Louisiana-artisten Lazy Lester på hans Blues Music Awards-nominerte comeback-album «You Better Listen». Morten Omlid og Jostein Forsberg var også involvert i Louisiana Red sitt Blues Music Awards-nominerte album «Back To The Black Bayou». Det er unikt i norsk sammenheng og har ikke skjedd med noen norske bluesband hverken før eller siden.

Spoonful of Blues sine opptredener er møteplass for en stadig voksende publikumsskare. Det populære bandet fra Notodden vet å sette pris på sitt publikum og legger alltid sjela si i at folk skal ha en uforglemmelig opplevelse på sine konserter.

Spoonful of Blues består av:
Jostein Forsberg: vokal, munnspill
Morten Omlid: gitar, vokal
Eskil Aasland: trommer, vokal
Tony Caddle: bass

Youtube video:

CODSTOCK FESTIVALEN

Postboks 85
8311 Henningsvær
Org. nr: 996 488 187

E-post: post@codstock.no

KART OVER PARKERING

Her finner du kart over hvor det er mulig å parkere bobiler og campingvogner rundt om i Henningsvær.

Last ned parkeringskart her.

Copyright © 2022

Codstock Festivalen. Org. nr: 996 488 187. 
Websidene er beskyttet av lov om opphavsrett. Bruk av bilder eller innhold må klareres med Codstock.

Websidene er utviklet av LOFOKUS

 

Til toppen